Frivilligseminar 2024 – Vejle

 

Landsforeningen for efterladte efter selvmord inviterer til Frivilligseminar 2024

 

Lørdag 9. november kl. 9.30 – 17.00, Foreningernes Hus Vejle, Vissingsgade 31, 7100 Vejle

 

Deltagere: Foreningens frivillige i bestyrelser, cafégrupper, Walk & Talk m.fl. samt medlemmer, som overvejer at deltage i frivilligarbejdet.

 

Går du med tanker om at blive frivillig i foreningen, hører vi gerne fra dig. Send en mail til [email protected], med dit telefonnummer og formand Ellen Bæk ringer til dig.

 

Som frivillig er du med til tilrettelægge og afvikle de lokale aktiviteter. Det er vores erfaring, at det er meget givende at være frivillig.

 

Der er flere steder i landet, hvor vi mangler frivillige til at afholde vores aktiviteter. Det er særligt i Vejle, Esbjerg, Næstved, København, Frederiksberg og Bornholm vi har brug for flere frivillige.

 

Vi stiller som krav: At du selv er efterladt efter selvmord. Det er en fordel, hvis du kender foreningen og måske har deltaget i nogle af vore arrangementer. Vores frivillige skal være medlem af foreningen.

 

Link til opslaget: Frivilligseminar 2024

 

 

 

 

 

Nyt tiltag – Temamøder i Rønne – Bornholm

 

Hvordan lever man med sorgen efter et selvmord?

Landsforeningen for efterladte efter selvmord vil sætte fokus på de efterladte og på foreningens arbejde. Vi vil gerne have lokalt arbejde i gang på Bornholm, derfor holder vi to temamøder på Rønne Bibliotek. Begge aftener med oplæg ved psykoterapeut Karin Westh Langgaard:

 

Mødet der var planlagt til 10. oktober flyttes til:

Torsdag d. 5. december kl. 19.00: Efterladt efter selvmord – at finde sig selv igen i det forandrede liv

Det andet temamøde er udsat til begyndelsen af 2025, datoen følger senere. Overskriften er: Samtale og samvær efter tab ved selvmord.

 

Vi er meget taknemmelige for, at Trine Adamsen og Stefan Kercza har meldt sig som frivillige og gerne vil være med til at starte lokalt arbejde op på Bornholm. For at lokalt arbejde ikke bliver for sårbart, skal der gerne være 3-4 personer om det. Går du med tanker om at blive frivillig i foreningen, hører vi gerne fra dig. Send en mail til: [email protected]. Vi holder seminar for frivillige lørdag d. 9. november: Frivilligseminar 2024 – Vejle – Efterladte.dk

 

Alle er velkomne!

  • Til vore arrangementer møder du andre efterladte.
  • Du får mulighed for at tale og dele erfaringer med andre i en lignende situation som dig. –  I fortrolighed mellem deltagerne, naturligvis.
  • Du får mulighed for et varmt, uformelt samvær i et fællesskab, hvor selvmord ikke er tabu.
  • Det er vores erfaring, at mange er glade for at have en ven eller et familiemedlem med, så man kan tale sammen om det bagefter. Hvis du har lyst til det, er du meget velkommen.

 

For spørgsmål kontakt:

Formand Ellen Bæk, tlf. 2423 4475, mail: [email protected]

Samtalegruppe for forældre til selvmordsramte – Odense

 

Efter aftale med Elene Fleischer har vi aftalt at hjælpe med at formidle dette tilbud!

 

Samtalegruppe for forældre til selvmordsramte

 

At miste en søn eller datter til selvmord er en ubærlig sorg. Fra onsdag den 9. oktober 2024 tilbyder Folkekirken i Odense en samtalegruppe for forældre, der har mistet. Gruppen ledes af to erfarne gruppeledere, der faciliterer samtalerne og støtter deltagerne.

 

Formål og metode: Deltagerne udveksler erfaringer, spejler sig i hinandens oplevelser og finder strategier til at håndtere sorgen. Gruppen består af 5-8 deltagere, og hver mødegang starter med, at deltagerne deler, hvad der tynger dem. Gruppelederen giver input til mestringsstrategier og psykoedukation.

 

Praktisk information: Gruppen mødes hver 14. dag i et forløb på 8 gange, onsdage fra 19.00-21.00 i Hans Tausens Kirke, Rugårdsvej 62, Odense.

 

Mødedatoerne er: 9., 23., og 30. oktober, 13. og 27. november, 11. december samt 8., 15. og evt. 29. januar efter jul.

 

Gruppeledere: Elene Fleischer, initiativtager til NEFOS med erfaring fra over 100 gruppeforløb, og Nicolai Røge, teolog og sognepræst i Sankt Knuds Sogn, Odense.

 

Tilmelding: Hvis du ønsker at deltage, send en mail til [email protected]

 

Bemærk, at gruppen ikke er en selvhjælpsgruppe eller et socialt mødested, men en struktureret samtale for dig, der har brug for hjælp til at leve med dit tab.

 

Vi anbefaler, at der går mindst 4-6 måneder, fra du har mistet, til du deltager i en samtalegruppe. Inden gruppen begynder, vil du blive inviteret til en forsamtale for at afklare dine behov og forventninger.

 

 

Nyt tiltag – Gratis foredrag om selvskade – Mariager

 

Hvordan får vi øje på de unges skjulte mistrivsel?

Landsforeningen for efterladte efter selvmord inviterer til foredragsaften om selvskade, oplæg v. Anne Bjerre, direktør for foreningen GirlTalk

Dato: Torsdag d. 3. oktober, kl. 19.00 – 21.00

Sted: Mariager Saltcenter, Ny Havnevej 6, 9550 Mariager

 

Gratis – Tilmelding senest søndag 29. september via NemTilmeld: https://efterladte.nemtilmeld.dk/401/, eller til [email protected]

 

Program:

Velkomst v. Charlotte Veng – Næstformand i Efterladte efter selvmord – Lokalkreds Nordjylland

Charlotte indleder aftenen med en kort personlig fortælling om at være efterladt til selvmord, hvorefter Anne Bjerre holder oplæg om selvskade blandt unge med mulighed for efterfølgende at stille spørgsmål.

 

Anna Bjerre – direktør i foreningen GirlTalk – gør os klogere på selvskade

  • Hvorfor mistrives så stor en andel af unge, og hvad kan vi gøre for at forstå?
  • Hvilken påvirkning har sociale medier på de unge?
  • Hvorfor skader nogle unge sig?
  • Hvordan kan du reagere som ven, forældre eller pårørende, hvis du får kendskab til selvskade?
  • Læs mere om GirlTalk: www.girltalk.dk

 

Afrunding – Orientering om landsforeningen og vore aktiviteter i Nordjylland – Farvel og tak for i aften!

 

Link til opslaget: https://efterladte.dk/aktivitet/gratis-foredrag-om-selvskade-mariager/