Akut krisehjælp

Akut krisehjælp

Har du som efterladt efter selvmord brug for akut krisehjælp, skal du kontakte egen læge – eller en vagtlæge – der skal henvise dig til psykologbehandling med offentligt tilskud. For nogle af grupperne er der regler for, hvor længe der må være gået, før din læge henviser. Snak med din læge om du kan få tilskud.

 

Det er kun privatpraktiserende psykologer med autorisation, der kan være tilsluttet ordningen med offentligt tilskud. Hvis du får en henvisning, kan du frit vælge mellem de tilsluttede psykologer.

 

Vær opmærksom på, at du kan muligvis have en forsikring, der kan dække hel eller delvis betaling af psykologbehandling. Det kan for eksempel være en sundhedsforsikring, som du eller din arbejdsplads har tegnet. Der er også nogle forsikringsselskaber, der dækker visse former for kriseterapi.

 

Læs mere på Sundhed.dk: Psykologbehandling

 

På siden findes fakta om psykologbehandling, regler for offentlig tilskud med mere og link til:

Hjemmesiden www.psykologeridanmark.dk er udviklet af Dansk Psykolog Forening, som er fagforening og faglig forening for psykologerne i Danmark. Det er hjemmesidens hovedformål at give borgere og virksomheder mulighed for let og hurtigt at finde en psykolog med de erfaringer og kompetencer, som den enkelte efterspørger. På hjemmesiden kan du også læse mere om, hvordan psykologer arbejder og finde cases – eksempler – der beskriver et forløb hos en psykolog.