Utraditionel syng-sammen-koncert

 

Før coronatiden havde vi fornøjelsen af at kunne invitere til en række syng-sammen-koncerter med komponist Frans Bak og psykolog Ane Christensen. På vores opfordring har Frans og Ane lagt en uge ind i kalenderen i marts 2023, hvor vi får lejlighed til at præsentere deres program for endnu flere efterladte.

 

Kom til koncert og få samtidig en snak om det at miste et menneske, man holder af og savner. For sange om kærlighed og selvmord – koblet med fællessang og samtale – kan være forløsende, når man har mistet en pårørende.

 

Musikeren og komponisten Frans Baks mor begik selvmord, da han var 18 år gammel. ’Der var ingen begravelse, og der blev hverken talt om hende eller hendes død efterfølgende. Det var barskt og forfærdeligt. Dengang havde jeg hverken mod til at åbne munden eller stille spørgsmål,’ husker Frans Bak, der har givet sorgen og savnet et musikalsk og kreativt udtryk. Han skriver simpelthen sange til den mor, der forlod ham alt for tidligt.

 

’Tankerne, følelserne og sangene har været inde i mig i alle årene. Så da jeg først gik i gang med at komponere, blev det en stor forløsning for mig.’

 

Sammen med psykolog Ane Christensen tager Frans Bak nu en ny runde, hvor de tager rundt og spiller koncerter: Aftener eller eftermiddage, der først og fremmest er målrettet mennesker, der har været i berøring med selvmord.

 

Man kan møde Frans og Ane i Aalborg, Vejle, Brabrand, Holstebro og Herlev. Se opslagene:

 

AALBORG – Søndag 12. marts 2023, kl. 14-16

VEJLE – Mandag 13. marts 2023, kl. 19-21

BRABRAND – Tirsdag 14. marts 2023, kl. 18-21

HOLSTEBRO – Onsdag 15. marts 2023, kl. 19-21

HERLEV – Torsdag 16. marts 2023, kl. 19-21

 

Koncerterne kræver tilmelding, enten via link i opslaget eller: https://efterladte.nemtilmeld.dk/. Deltagerpris: 50 kr. for medlemmer og 100 kr. for ikke medlemmer.

 

 

Vel mødt og venlig hilsen

Landsbestyrelsen