Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Utraditionel syng sammen koncert – Vejle – AFLYST!

13. marts 2023 kl. 19:00 - 21:00

Koncerten i Aalborg søndag og i Vejle mandag aflyses pga. for få tilmeldinger. Komponist Frans Bak og psykolog Ane Christensen starter deres turné i Brabrand tirsdag, Holstebro onsdag og slutter i Herlev torsdag.


Landsforeningen for efterladte efter selvmord inviterer til ’Syng-sammen’ – arrangement med pianisten og komponisten Frans Bak og psykolog Ane Christensen.

Sted: Foreningernes Hus Vejle, Vissingsgade 31, 7100 Vejle

NB! Tilmelding senest torsdag 9. marts kl. 18.00 via link: https://efterladte.nemtilmeld.dk/208/

Deltagerpris: 50 kr. for medlemmer, 100 kr. for ikke medlemmer, inkl. kaffe/te og kage.

 

“Sange til min mor – sange og samtale om sorg og kærlighed”

Kom til koncert og få samtidig få en snak om det at miste et menneske, man holder af og savner. For sange om kærlighed og selvmord – koblet med fællessang og samtale – kan være forløsende, når man har mistet en pårørende.

Pianisten og komponisten Frans Baks mor begik selvmord, da han var 18 år gammel.

’Der var ingen begravelse, og der blev hverken talt om hende eller hendes død efterfølgende. Det var barskt og forfærdeligt. Dengang havde jeg hverken mod til at åbne munden eller stille spørgsmål,’ husker Frans Bak, der i en alder af 60 år begyndte at give sorgen og savnet et musikalsk og kreativt udtryk. Han skriver simpelthen sange til den mor, der forlod ham alt for tidligt.

’Tankerne, følelserne og sangene har været inde i mig i alle årene. Så da jeg først gik i gang med at komponere, blev det en stor forløsning for mig’, siger han.

Sammen med psykolog Ane Christensen tager Frans Bak nu rundt og spiller koncerter: Arrangementer, der først og fremmest er målrettet mennesker, der har været i berøring med selvmord.

I løbet af aftenen vil deltagerne komme til at lytte til en håndfuld stemningsfulde sange, som Frans Bak har skrevet om at miste sin mor alt for tidligt til selvmord. Alle er velkomne til at synge eller nynne med.

I pausen åbner vi op for en snak om at miste til selvmord og får hørt og talt med andre i samme situation. Snakken ledes af psykolog Ane Christensen.

’Håbet er, at vi vil kunne åbne vores sind, og lade sangen give os vinger. Der vil også være mulighed for bare at lytte og være til stede. For når vi synger sammen, hører vi sammen,’ slutter Frans Bak.

Velkommen til en aften i eftertænksomhedens tegn; en aften hvor alle er velkomne – og tag gerne en ven med!

 

Om Frans Bak:

Frans Bak er en komponist, de fleste af os har hørt uden egentlig at være klar over det. Enten har vi hørt hans musik i diverse TV-serier som f.eks. ’’Nikolaj og Julie’’ eller ’’Forbrydelsen’’ – måske har vi set ”Bullerfnis” eller ”Far Mor og Blyp” i TV. De fleste har nok på et tidspunkt hørt ”Danse i Måneskin”, nogle har set impro-teater med ”Så Hatten Passer”, andre ’’Zirkus Nemo’’ og mange af os har lagt ører til nogle af de flere hundrede reklamefilm, han har komponeret.

Alt sammen musik med en klar og tydelig signatur, der umiskendeligt tilhører Frans Bak. I de sidste mange år har Frans primært arbejdet som film- og TV-komponist i udlandet, men nu er han klar med en samling sange, han kalder for ’Sange til min Mor’. Det er sange, der er skrevet ud fra nogle meget personlige oplevelser, om at miste og om at få – og om vigtigheden af nærværet – og om at sangen kan løfte os og give os vinger.

Om Ane Christensen:

Ane leder snakken undervejs. Hun er ceremonileder i ’Livsceremonier’ og har været krisepsykolog i mange år i Børnecancerfonden. Ane har tidligere arbejdet sammen med Frans og hørte Frans optræde med ’Sange til min Mor’. Med det samme kunne hun se potentialet: ’Sangene er enkle og tydelige. De taler til følelserne og har sådan et smukt budskab. De fortjener at blive hørt af de mange mennesker, som er berørt af selvmord og sorg. På den måde kan vi sammen give sorgen et andet udtryk end ord.’

Se mere på https://www.sangetilminmor.dk/

 

En af os, vil stå udenfor og tage imod dig, så det bliver lidt lettere at finde lokalet. PS! vær påpasselig med parkering, så du ikke får en bøde. Hvis du vil have gratis parkering kan man parkere, i Trondur P-hus, Volmersgade 9, 7100 Vejle

 

For spørgsmål: Send en SMS, indtal en besked, eller send en mail til:

Helle Damm-Henrichsen, Mobil: 5224 1018, mail: [email protected]

Karin Christiansen, Mobil: 3045 1045, [email protected]

 

 

Detaljer

Dato:
13. marts 2023
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Foreningernes Hus Vejle
Vissingsgade 31
Vejle, DK 7100
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside

Arrangør

Landsforeningen – Helle Damm-Henrichsen
Telefon
5224 1018
E-mail
stadsvej@gmail.com
Se Arrangør hjemmeside