Tegnefilm om sorg hitter på de sociale medier

Hvordan hjælper du bedst en person i sorg? DR Ung Digital giver svaret i en kort tegnefilm, der nu er set hele 913.000 gange på Facebook.

 

Anne Vestergaard Olsen fra DR Ung Digital fik egentlig til opgave at lave noget til det sociale medie Instagram, der skulle få unge til at tale om sorg i forbindelse med DR’s sorgtema i uge 44. Men undervejs tog projektet en uventet drejning for Anne Vestergaard Olsen, der er uddannet art director.

 

”Jeg læste en masse artikler om, at man som pårørende skal passe på med at give for mange råd til folk i sorg. Jeg blev klogere på de typiske fejl, vi begår, når vi vil hjælpe dem. Det meste var på engelsk, og de animationer, jeg så, var ofte med dyr. Måske fordi man er bange for, at det kommer for tæt på, hvis det er med personer,” fortæller Anne Vestergaard Olsen og tilføjer:

 

”Det gik op for mig, at det er det, der mangler: En dansk guide til, hvordan vi som pårørende skal håndtere folk i sorg. Og det må gerne være en tegnefilm med mennesker i, fordi det er nemmere at forholde sig til.”

 

Læs hele artiklen og se tegnefilmen: https://www.dr.dk/om-dr/nyheder/video-tegnefilm-om-sorg-hitter-paa-sociale-medier