Selvhjælpsweekend for familier?

Skal vi have et nyt tiltag ”Selvhjælpsweekend for familier” i 2020?

 

 

Vi har den senere tid været i kontakt med flere efterladte efter selvmord, der spørger os, om vi har tilbud til børn? Desværre har vi ikke kunnet imødekomme behovet for, at børn møder andre børn, der har mistet ved selvmord. Vi kan henvise til andre organisationer som Børns Vilkår og Børn, Unge og Sorg, som har tilbud til børn og unge. Men ”vore” børn er ofte henvist til sorggrupper, hvor de andre børn har mistet pårørende pga. cancer eller anden sygdom. Det er til hjælp for de fleste. Der er dog ingen tvivl om, at mange børn, ligesom vi voksne, vil finde hjælp i at være sammen og tale med andre, der har oplevet selvmord i familien.

 

I bestyrelsen er vi enige om, at vi gerne vil være med til at give familier mulighed for at deltage i en selvhjælpsweekend, hvor man vil opleve fællesskab om sin sorg. Der vil bl.a. blive skabt rum for, at børnene bliver hørt og respekteret i deres måde at sørge på, og at forældrene får at vide, hvilke signaler, de skal være opmærksomme på hos børnene. En stor del af tiden vil der være aktiviteter for børnene, tilpasset de deltagende børns alder.

 

Vi går gerne i gang med at søge midler til projektet med henblik på at kunne tilbyde ”Selvhjælpsweekend for familier” i 2020. Inden vi søger, vil vi gerne vide, om vi kan forvente, at der vil være deltagere til en selvhjælpsweekend. Der vil være en beskeden deltagerbetaling. Ca. 1000 kr / familie.

 

Derfor: Send en besked til [email protected], hvis du har lyst til at modtage et tilbud om ”Selvhjælpsseminar for familier” næste år. Fortæl, hvor mange I er, hvem I har mistet, og hvor gamle børnene er. Vi vil holde jer orienteret om, hvordan det går med projektet.

 

Vi håber, det lykkes!

Landsbestyrelsen