Ramt – en udstilling om de døde, de overlevende og de efterladte til selvmord

Ny udstilling skal rykke ved tabuerne omkring selvmord

 

De døde, de overlevende og de efterladte til selvmord. Det er de mennesker, som er centrum for en ny udstilling om selvmord, som skal være med til at nedbryde tabuerne omkring det svære emne. Landsforeningen Liv&Død står bag udstillingen med navnet ’Ramt – en udstilling om de døde, de overlevende og de efterladte til selvmord’, som er skabt i samarbejde med Livslinien.

 

Udstillingen har fokus på både de døde, de overlevende og de efterladte til selvmord og balancerer mellem personlige fortællinger samt konkret viden og fakta om emnet.

 

Hver dag begår 1-2 personer i Danmark selvmord, og over 200.000 nulevende danskere har et selvmordsforsøg bag sig. Selvmord og selvmordsforsøg berører i gennemsnit fem mennesker, hvilket betyder, at over én million nulevende danskere har været berørt af en selvmordsproblematik (kilde: Livslinien). På trods af de markante tal er det fortsat et af de mest tabubelagte områder i vores samfund.

 

På Liv&Død’s hjemmeside kan du finde information om udstillingen:

Link til: Pressemeddelelsen

Link til: Udstillingssiden – Scroll ned på siden, her finder du videoer og billeder fra udstillingen, samt særafsnit af Podcastserien ‘Jeg plejede at tro på for evigt’