Projekt om sorg og kunst i Nordjylland

 

Kære

 

Jeg er ved at hjælpe overlæge Per Thorgaard, Aalborg Universitetshospital, med et projekt, han har startet for at undersøge, om kunst og kultur kan hjælpe os til at leve med kronisk sorg og sygdomme.

 

Man sendes gratis ud til kunststeder i Nordjylland, hvor der hen over en dag vil være aktiviteter med kunstnerne, samtaler med hinanden, god mad og en relevant fagperson fra sygehuset.

 

De fire steder er: Kunsten, Musikkens Hus, hos kunsterparret Marit Benthe Norheim og Claus Ørntoft plus et sted i naturen.

 

Bagefter er der samtaler, så man kan evaluere, om det har en effekt, at man både får kultur serveret og selv arbejder med at skabe det.

 

Projektet skal i gang med et testforløb allerede til december, og det bliver med patienter med kræft, med fødselskomplikationer og kronisk sorg.

 

Diagnosen kronisk sorg er ny, så man behøver ikke at have den for at medvirke, men man skal have levet med sorg i en række år og stadig være meget præget af den.

 

Ønsket er at skabe et tilbud, der kan give et bedre liv til flere, men det skal lige rettes til, så derfor skal der sættes en testudgave i gang allerede i år. Allerede fra næste år kan det blive en fast del af behandlingstilbuddene i Region Nordjylland.

 

Jeg håber, du har mod på at deltage. Det er gratis, og du vil få meget mere information om tid og sted snarest.

Send en mail til: [email protected] og jeg formidler videre.

 

Jeg har skrevet en artikel om projektet, da det blev sat i gang tidligere på året. Siden er det ændret en smule, men ideen er den samme. Artiklen kan læses her:

https://pov.international/kunst-i-behandling-kraeftsyg-flygtning-hjertepatient-ptsd/

 

Mange gode tanker,

Charlotte Rørth

www.charlotteroerth.dk
Ole Kjærs Vej 20
9000 Aalborg