Ny dokumentarfilm DAUGHTERS har verdenspremiere på CPH:DOX film festivalen den 28. marts.

 

Filmen har verdenspremiere på CPH:DOX mandag den 28. marts kl. 19:00 i Empire Bio, hvor der vil være Q&A med instruktør; Jenifer Malmqvist samt de tre medvirkende fra filmen; søstrene Sofia, Hedvig og Maja.

Den 1. april kl. 16:30 i Cinemateket Carl afholder vi en visning af filmen, hvor Pernille Strøm Øster og Jeppe Vester efterfølgende vil optage et afsnit til podcasten om sorg; ’Jeg plejede at tro på for evigt’, om at have fulgt filmens tre hovedkarakterer og deres sorg gennem 10 år, fra de som børn mistede deres mor og frem til i dag.

 

Der vil være flere visninger i biografen af filmen på festivalen, hvor man kan se filmen – og festivalen er desuden også digital i uge 2, hvilket betyder, at alle over hele landet kan se med. Derudover er filmen også udtaget til Nordic:Dox Award.

 

Om filmen

Søstrene Sofia, Hedvig og Maja voksede op sammen på landet i Sydsverige med deres mor Carolina; en kvinde med en personlighed, som var fuld af liv og en hengiven mor.

 

I 2010 tog Carolina sit eget liv. Samme dag fyldte Hedvig 10 år. Maja var den første der fandt Carolina. Sofia husker kun, at alle forhindrede hende i at se ind gennem vinduerne.

Tilbage stod tre piger på 8, 10 og 16 år. I dag er de unge voksne, der er kommet videre med deres liv, men alle har de kæmpet på hver deres egen måde for at klare tabet af deres mor.

 

De har stort set ikke rigtigt talt om deres mors selvmord, hverken med hinanden, venner eller familie og nævner det sjældent for nye bekendtskaber. Først for nylig har Sofia fundet ud af, at hendes mor havde en bipolar lidelse. Carolinas lidelse var aldrig noget, som døtrene forstod eller lagde mærke til, da de var børn.

Nu, da de træder ind i voksenlivet, føler de alle tre et behov for at finde en mening med deres individuelle tanker og har brug for at tale mere åbent om deres mors død.

 

Filmens instruktør Jenifer Malmqvist mødte søstrene i 2011. Hun begyndte at filme næsten med det samme og fulgte dem i et vanskeligt år i deres liv. Nu, et årti senere, genfinder Jenifer forbindelsen med pigerne og forsøger at forstå deres rejse gennem sorgen.

 

I filmen deler søstrene minder og deres egne fortolkninger af begivenhederne op til og efter deres mors selvmord. Filmen dokumenterer den intime proces og pigernes hverdag, mens de kæmper med deres sorg og eftervirkningerne af traumerne. Filmens tilblivelse er sjælden. I det instruktøren har filmet både karakterernes barndom og nutiden som voksne. DAUGHTERS tilbyder således et unikt perspektiv på sorg og tab. Og vigtigst af alt: håb til dem, der befinder sig i en lignende situation.

 

Læs mere om filmen og køb billetter her: Daughters – CPH:DOX (cphdox.dk)

Se et klip fra DAUGHTERS HER: https://vimeo.com/687959652/a0fbf86a8c