Gratis behandlings-tilbud til ældre efterladte hos Det Nationale Sorgcenter

Aktuelt er der ledige pladser til gratis psykologisk hjælp til ældre efterladte

 

Vi har lige nu ledige pladser og er klar med 12 sessioners psykoterapi til efterladte over 65 år med komplicerede sorgreaktioner. Terapien er evidensbaseret og tilbydes af erfarne psykologer ved Det Nationale Sorgcenter i København.

 

Behandlingstilbuddet bliver fulgt tæt af forskere fra Aarhus Universitet, som en del af et forskningsprojekt, der gøre os klogere på hvordan vi bedst hjælper ældre efterladte i sorg.

 

Første foreløbige resultater ser positive ud

Behandlingen er nu blev evalueret på en mindre gruppe af 11 ældre efterladte i et pilotstudie. De første foreløbige resultaterne peger på, at behandlingstilbuddet har en lovende positiv virkning på komplicerede sorgreaktioner. Projektet og de første foreløbige resultater bliver fremlagt på en sorgkonference i København d. 23. september af 2022 af Katrine B. Komischke-Konnerup.

 

Men før at vi med sikkerhed kan sige noget om effekten af behandlingen, forventer vi at skulle følge 160 ældre efterladte, som har modtaget behandling. Derfor ønsker vi også at komme ud med budskabet om vores tilbud til så mange efterladte som muligt.

 

Hvis I kender til efterladte som har mistet en partner for over et halvt år siden og som oplever vedvarende og komplicerede sorgreaktioner, så kan I henvise dem til Det Nationale Sorgcenter. Udfyld venligst kontaktformularen på denne hjemmeside eller indtal dine oplysninger på telefon:  40 566 766

 

På vegne af Det Nationale Sorgcenter og

Forskningsgruppen fra Aarhus Universitet

Projektkoordinator Katrine B. Komischke-Konnerup, psykolog, Ph.d.-stipendiat

Forskningsenhedsleder Maja O’Connor, autoriseret psykolog, Ph.d.