Ellen fra Nordjylland i finalen som Danmarks fantastiske frivillige

Pressemeddelelse:

 

Ellen Bæk fra Nordjylland kan godt begynde at øve sig på det helt store smil og gøre sig klar til at modtage hæder fra hele Danmark.

 

Hun er nemlig blandt de 10 finalister til prisen Danmarks Fantastiske Frivillige, som fortjener at blive hyldet for deres særlige indsats.

 

Ellen Bæk har siden 2008 engageret sig i Landsforeningen for efterladte efter selvmord. Først i bestyrelsen for lokalkreds Nordjylland og derefter i Landsforeningen, hvor hun har været næstformand og nu formand. Baggrunden for Ellens engagement i foreningen er den tragiske, at hun og hendes mand har mistet begge deres børn til selvmord. Hun bruger nu – med støtte fra sin mand – meget af sin fritid på at hjælpe andre i samme situation.

”Mange efterladte har fået støtte og gode samtaler med Ellen. Ellen yder en fantastisk indsats på et tabuemne, hvor mange isoleres i deres sorg, og hvor omgivelserne har svært ved at håndtere situationen. Samtidig er hun den, der husker os andre på at skønne på det gode i tilværelsen,” lyder det i nomineringen.

 

Coop hylder Danmarks fantastiske frivillige sammen med Roskilde Festival, Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse.

”Med Fantastiske Frivillige sætter vi fokus på den store indsats, som frivillige ildsjæle gør overalt i foreningsdanmark. Vi synes, det er vigtigt at hylde alle de mange ildsjæle, som helt frivilligt vier en stor del af livet til en indsats, der kan hjælpe andre. Fantastiske Frivillige er en årlig hyldest til alle frivillige i Danmark – hvor vi nominerer og kårer nogle af dem, som især gør det godt,” siger formand for Coop, Lasse Bolander.

 

Udvalgt blandt 206 indstillede
Mere end 200 ildsjæle er i år blevet nomineret til prisen af klubkammerater, frivillige kolleger, familie og venner.

 

Blandt alle de indstillede har en jury nu udvalgt 10 finalister, som er med i opløbet om den prestigefyldte titel og en præmie på 25.000 kroner sponsoreret af Coop til at fortsætte det gode arbejde i den forening, hvor den frivillige er aktiv.

 

Alle 10 finalister bliver fejret den 6. november, hvor Danmarks mest fantastiske frivillige også bliver kåret ved en stor prisuddeling på Coops hovedkontor i Albertslund.

 

Prisen bliver uddelt af Coop, Røde Kors, Roskilde Festival og Kræftens Bekæmpelse og har eksisteret siden 2015.

Læs mere: https://www.fantastiskefrivillige.dk/