Ellen Bæk var med til det sidste i finalen som Danmarks mest fantastiske frivillige.

Pressemeddelelse:

 

Ellen Bæk fra Landsforeningen for efterladte efter selvmord var med til det sidste i finalen som Danmarks mest fantastiske frivillige. Vinderen blev Stine Knak Olesen fra Fundamentet i Aarhus.

 

Stine Knak Olesen fra Fundamentet i Aarhus er kåret som Danmarks mest fantastiske frivillige blandt i alt 10 udvalgte finalister.

Stine har gennem fem år været frivillig fysioterapeut hos Fundamentet, hvor hun hjælper og behandler unge mennesker på kanten af samfundet.

 

”Mange frivillige møder brugere i øjenhøjde, men Stine Knak Olesen formår med sit væsen og sin indlevelse at række ud og både skabe livsmod og fysisk styrke hos de brugere, der møder Stine. Det kræver mod og viljestyrke at være så fysisk tæt på andre mennesker. Stine fremstår som en rollemodel for frivillighed, hvor det er naturligt at bruge sin viden og sig selv til fordel for den sag, som man tror på. Vi håber, at tildelingen af prisen til Stine vil inspirere andre til også at investere tid og ressourcer i lignende formål,” forklarede Coops formand Lasse Bolander ved overrækkelsen af prisen.

 

Coop hylder Danmarks fantastiske frivillige sammen med Roskilde Festival, Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse.

 

”Med Fantastiske Frivillige sætter vi fokus på den store indsats, som frivillige ildsjæle gør overalt i foreningsdanmark. Vi synes, det er vigtigt at hylde alle de mange ildsjæle, som helt frivilligt vier en stor del af livet til en indsats, der kan hjælpe andre. Fantastiske Frivillige er en årlig hyldest til alle frivillige i Danmark – hvor vi nominerer og kårer nogle af dem, som især gør det godt,” siger Lasse Bolander.

 

Udvalgt blandt 206 indstillede
Mere end 200 ildsjæle er i år blevet nomineret til prisen af klubkammerater, frivillige kolleger, familie og venner.

 

Blandt alle de indstillede har en jury udvalgt 10 finalister, som har været med i opløbet om den prestigefyldte titel og en præmie på 25.000 kroner sponsoreret af Coop til at fortsætte det gode arbejde i den forening, hvor den frivillige er aktiv.

 

Alle 10 finalister blev fejret onsdag den 6. november, hvor Danmarks mest fantastiske frivillige blev kåret ved en stor prisuddeling på Coops hovedkontor i Albertslund.

 

Bag prisen står Coop, Røde Kors, Roskilde Festival og Kræftens Bekæmpelse, og den har eksisteret siden 2015.

Læs mere:

https://www.fantastiskefrivillige.dk/fantastiske-frivillige/

 

 

Fra venstre er det på nederste trin:

  • Stine Knak Olesen fra Aarhus, som gennem fem år har været frivillig fysioterapeut hos Fundamentet i Aarhus, hvor hun hjælper og behandler unge mennesker på kanten af samfundet.
  • Anne-Sophie Sørup Nielsen fra Brønshøj, som gør en stor indsats som blandt andet redaktør i foreningen ‘Fri af misbrug’.

 

På mellemste trin:

  • Ivan Nielsen fra Bagenkop, hvor han med base i Bagenkop Idrætsforening har været idémanden bag en lang liste initiativer, som styrker byen og fællesskabet.
  • Stephanie Sandager fra Aalborg, som i to år været frivillig teamkoordinator i Ungdommens Røde Kors i Aalborg, hvor hun laver aktiviteter og fællesskaber for børn.
  • Fatih Oksuz fra Rødøvre, som er meget aktiv i foreningen ‘Danmarksfarver’, hvor han blandt har startet et fællesskab omkring Esport.
  • Mia Azzopardi fra København som gennem Mellemfolkeligt Samvirke er meget aktiv hos blandt andet ungerådet i Tingbjerg.
  • Ellen Bæk fra Mou, som siden 2008 har engageret sig i Landsforeningen for efterladte efter selvmord

 

På øverste trin:

  • Poul Otterstrøm fra Buddinge, som gennem mere end 50 år har arbejdet for at gøre en forskel for mennesker i Buddinge lokalområde og i Gladsaxe Kommune.
  • Ariel Storm fra København, som har været med til at starte Den Grønne Klimabevægelse og nu fuldstændig har dedikeret sig til klimaaktivismen.
  • Len Nossell fra Korsør, som har været medstifter af Danmarks første fodboldhold for fysisk handikappede og siden har været en pioner inden for fodbold for fysisk handikappede.