Efterlysning

Tid:  26-10-2016 00:00

 

Efterladte søges til dokumentar

 

Er du efterladt efter selvmord, og kunne du tænke dig at fortælle din historie om, hvordan selvmordet har påvirket dig og dit liv? Så vil jeg meget gerne tale med dig.Jeg skriver på vegne af produktionsselskabet Moving Documentary, der i øjeblikket arbejder på en dokumentarfilm om efterladte efter selvmord.

 

Pårørende og efterladte efter selvmord står ofte i en situation, hvor de skal forholde sig til komplicerede følelser som skam, skyld og vrede samt tabuiseringen af selvmord. De er også selv i risiko for at udvikle selvmordstanker og/eller -adfærd. Det understreger for os blot vigtigheden af, at der sættes fokus på de efterladte med en egentlig dokumentar om dem.

 

Vores tanke er at lave en eller flere personlige beretninger om efterladte efter selvmord. Vi forestiller os en hovedperson, der har gennemgået de svære følelser – herunder selv at opleve selvmordstanker og/eller -adfærd – men som nu er kommet videre. Vi ønsker at vise, hvordan selvmordet har påvirket/påvirker den efterladte og følge vedkommende i hverdagen. Det kunne for eksempel være, når den efterladte er i sorg- eller terapigruppe.

 

Vores ambition er at lave en livsbekræftende film, der forhåbentlig kan bryde tabuiseringen.

 

Kontakt mig meget gerne, hvis du kunne tænke dig at fortælle din historie, eller hvis du har andre inputs til projektet – det er naturligvis helt og aldeles uforpligtende at tage kontakt… Læs om vores tidligere film her: http://www.movingdoc.dk

 

Med venlig hilsen

Anne Dahl Bertelsen

Researcher og journalist, Moving Documentary

Mail: [email protected]

Tlf. 40 46 89 72