DR søger pårørende til en ung mand, der i en alder af 25-29 år valgte livet fra.

På dr.dk vil vi gerne sætte fokus på unge mænd, der vælger livet fra. Vi udkommer sandsynligvis i løbet af juli med en artikel om, hvor mange unge mellem 20-29 år der vælger livet fra – og at mændene er overrepræsenteret.

 

Vi er en ny redaktion på dr.dk, der hedder Mit Liv, som henvender os til de pre-etablerede i aldersgruppen 25-ca. 32 år, og vores formål er at komme tæt på, at vække en følelse, men også at skabe håb og være konstruktiv i vores dækning.

 

Man siger, at hvert selvmord i gennemsnit har fem pårørende. Vi vil gerne tale med fem unge pårørende til den samme mand.

 

Det kan være en bedste ven, en søster, en bror, en kollega og studiekammerat. Det udelukker dog ikke, at vi også gerne vil tale med en forældre, bedsteforældre eller andet med relation til den afdøde.

 

Idéen er, at vi kort beskriver den unge mand, der valgte livet fra – og herefter præsenterer vi fem unge pårørende til den unge mand, som fortæller, hvordan de oplevede hændelsen, hvordan de har håndteret at se fremad – og hvad deres tanker er, når de ser tilbage. Vi vil som sagt gerne give læseren en følelse, der både rører – men som også giver håb. Vi er ikke interesseret i at beskrive selve selvmordet.

 

Vi håber meget, at nogen af jer vil være med til at italesætte emnet, og at I finder vores opslag interessant. I er meget velkommen til at skrive eller ringe, hvis I har lyst til en uddybende snak. Der er ingen forpligtelse, blot fordi vi har talt sammen.

 

Vi vil gerne høre fra jer senest d. 28/5.

 

På forhånd tak.

 

Venlig hilsen

Palle Herløv og Mette Mohr Martensen
Tlf.: 30 27 1855

Mail: [email protected]