Arrangementer om sorg for børn og voksne 9. – 11. maj i Aalborg

 

Historien om V

9. maj kl. 19.00 – 19.50 på Hovedbiblioteket – Foredragssalen

En stærk og bevægende operafortælling for børn.

”Historien om V” er en eventyrlig og musikalsk forestilling efter Cecilie Ekens anmelderroste børnebog ”V”, der fortæller om en piges tab og sorg over en forsvunden far og hendes brændende ønske om at få ham hjem igen – hvad prisen så end må være!

Læs mere og bestil billetter (gratis): Historien om V

 

Dans med døden med Ingeborg Fangel Mo

10. maj kl. 19.30 i Folkekirkens Hus

Sorgen har hun bragt med ind i livet som sanger og teaterleder

At vandre med sorgen. Det har Ingeborg Fangel Mo gjort det meste af sit liv. Hun mister sin far som barn, sin mor som ung, og sin mand til selvmord i 2020. Nu står hun alene med fire børn. Der er dage hvor livet synes for tungt at bære, men en stærk tro og en grundlæggende dyb tillid til livet og dets rige muligheder holder hende oppe. Ikke mindst når hun bruger sorgen som katalysator i arbejdet med børneopera, hvor hun skaber et rum til alt det svære, vi bærer med os i livet.

Læs mere og køb billet: Dans med døden Ingeborg Fangel Mo

 

Koncert og lystænding i Nørre Tranders kirke

11. maj kl. 17.00 i Nørre Tranders kirke

Sanger Ingeborg Fangel Mo og pianist Julie Andkjær Olsen fremfører deres helt egen, let dramatiserede danske fortolkning af Mahlers Kindertotenlieder, der omhandler den dybeste sorg, når forældre mister deres barn.

Derefter guides publikum ud af kirken og der udleveres trådløse hovedtelefoner. I disse afspilles en podcast vi har produceret til projektet, mens vi bevæger os ud på en ca halv times langsom vanding, på kirkegården og i den omgivende natur. Vi lytter til interviews, musik, poesi og personlige beretninger om at møde og arbejde med sorg. Vi dykker ned i sorgens natur og kultur.

Læs mere og bestil plads – 50 personer: Koncert og lysvandring

 

Foredragsaften: Glem ikke os pårørende

11. maj kl. 19.00 i De Frivilliges Hus

Efterladte efter selvmord – Lokalkreds Nordjylland inviterer til foredragsaften med Pia Engstrøm

Man siger at tiden læger alle sår. Passer det? Er tiden vores ven? Et oplæg om hvad der sker med kommunikationen i familier og blandt venner og kollegaer, og en betragtning over tidens indflydelse. Hvordan lever man videre med så stor en smerte, og kan man egentlig få den hjælp man har brug for. Hvorfor kan kommunikationen være så svær og hvad kan man gøre for at hjælpe den på vej.

Læs mere og tilmeld dig (gratis): Glem ikke os paarørende