Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Vi sørger med hele vores krop og eksistens – Temamøde for pårørende og andre interesserede – Esbjerg

25. april 2023 kl. 19:00 - 21:30

Hvordan lever man med sorgen efter et selvmord?

Landsforeningen for efterladte efter selvmord vil sætte fokus på de efterladte og på foreningens arbejde. Vi afholder derfor temamøde

Tirsdag d. 25. april 2023, kl. 19.00 – 21.30 i Frivillighuset Vindrosen, Exnersgade 4, 6700 Esbjerg. Vi skal være i lokale 4 på 2. sal

Tilmelding senest 23. april kl. 18.00 via NemTilmeld: https://efterladte.nemtilmeld.dk/232/

 

Aftenens program:

Velkomst – Introduktion til aftenen samt kort præsentation af deltagerne – ved Preben Bøgelund, medlem af landsbestyrelsen.

Vi sørger med hele vores krop og eksistens – Oplæg v. Mai-Britt Guldin er psykolog, forfatter, tidligere professor, og hun har nu oprettet Center for sorg og eksistens i Aarhus.

Mai-Britt Guldin vil fortælle om sorgen ved selvmord, og hvordan sorg i mange år blev regnet for en følelsesmæssig reaktion, som forløb i faser, og hvor sorgen skulle bearbejdes ud fra en snæver forståelse af sorgens opgaver.

Forskningen har nu vist, at sorg kan forstås ud fra en helhedsorienteret tilgang til mennesket. Sorg er også fysisk, og vi sørger med hele vores krop og nervesystem – ikke kun med følelserne. Sorg er også en helt eksistentiel tilstand, som vi alle kender til og har erfaring med.

Hør Mai-Britt fortælle om, hvordan vi sørger med hele vores krop og eksistens, og hvordan det kan hjælpe os med at forstå sorg bedre og støtte hinanden mere, så sorg ikke bliver så ensomt.

Der serveres kaffe/te – Der er afsat god tid til dialog og erfaringsudveksling, hvor psykolog Morten Holler, Aarhus, vil med baggrund af egne erfaringer som efterladt fortæller om, hvordan man kan komme videre med sit eget liv på en god måde.

Landsforeningen for efterladte efter selvmord – Preben Bøgelund fortæller om foreningens formål og tilbud til efterladte efter selvmord. Herunder præsentation af tilbud fra NEFOS og evt. andre tilbud til efterladte. Er der grobund for, at vi på sigt kan etablere lokalt arbejde i Sydvestjylland? Udfyldelse af spørgeskema.

Afrunding – Farvel og tak for i aften!

Alle er velkomne!

  • Til vore arrangementer møder du andre efterladte.
  • Du får mulighed for at tale og dele erfaringer med andre i en lignende situation som dig. –  I fortrolighed mellem deltagerne, naturligvis.
  • Du får mulighed for et varmt, uformelt samvær i et fællesskab, hvor selvmord ikke er tabu.
  • Det er vores erfaring, at mange er glade for at have en ven eller et familiemedlem med, så man kan tale sammen om det bagefter. Hvis du har lyst til det, er du meget velkommen.

Eventuelle spørgsmål til formand Ellen Bæk, Mobil: 24 23 44 75, mail: [email protected]

Detaljer

Dato:
25. april 2023
Tidspunkt:
19:00 - 21:30
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Frivillighuset Vindrosen – Esbjerg
Exnersgade 4
Esbjerg, 6700
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside

Arrangør

Landsforeningen
Telefon
2423 4475
E-mail
info@efterladte.dk
Se Arrangør hjemmeside