Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Utraditionel syng sammen koncert – Børkop

6. september 2018 kl. 19:30 - 21:30

Landsforeningen for efterladte efter selvmord indbyder til syng sammen arrangement med Frans Bak og Ane Christensen – “Sange til min mor”

 

Kom til koncert og få samtidig få en snak om det at miste et menneske, man holder af og savner. For sange om kærlighed og selvmord – koblet med fællessang og samtale – kan være forløsende, når man har mistet en pårørende.

 

Musikeren og komponisten Frans Baks mor begik selvmord, da han var 18 år gammel.

’Der var ingen begravelse, og der blev hverken talt om hende eller hendes død efterfølgende. Det var barskt og forfærdeligt. Dengang havde jeg hverken mod til at åbne munden eller stille spørgsmål,’ husker Frans Bak, der i dag – i en alder af 60 år – er begyndt at give sorgen og savnet et musikalsk og kreativt udtryk. Han skriver simpelthen sange til den mor, der forlod ham alt for tidligt.

’Tankerne, følelserne og sangene har været inde i mig i alle årene. Så da jeg først gik i gang med at komponere, blev det en stor forløsning for mig.’
Sammen med psykolog Ane Christensen tager Frans Bak nu rundt og spiller koncerter: Aftener, der først og fremmest er målrettet mennesker, der har været i berøring med selvmord.

I løbet af aftenen vil deltagerne komme til både at lytte til en håndfuld stemningsfulde sange, som Frans Bak har skrevet om at miste sin mor alt for tidligt til selvmord. Alle er velkomne til at synge eller nynne med. Og få snakket med andre i samme situation.

’Håbet er, at vi vil kunne åbne vores sind, og lade sangen give os vinger. Der vil også være mulighed for bare at lytte og være til stede. For når vi synger sammen, hører vi sammen,’ slutter Frans Bak.

Så velkommen til en aften i eftertænksomhedens tegn; en aften hvor alle er velkomne – og tag gerne en ven med.

 

BEMÆRK! Da der er et begrænset antal pladser (ialt 20 pladser) til arrangementet, er tilmelding nødvendig.

Tilmelding skal ske til Helle Damm-Henrichsen på mail: [email protected] 

 

Om Frans Bak:

Frans Bak er en komponist, de fleste af os har hørt uden egentlig at være klar over det. Enten har vi hørt hans musik i diverse TV serier som f.eks. Nikolaj og Julie eller Forbrydelsen – måske har vi set ”Bullerfnis” eller ”Far, Mor og Blyp” i TV. De fleste har nok på et tidspunkt hørt ”Danse i Måneskin”, nogle har set impro-teater med ”Så Hatten Passer”, andre ’’Zirkus Nemo’’ og mange af os har lagt ører til nogle af de flere hundrede reklamefilm, han har komponeret.

Alt sammen musik med en klar og tydelig signatur, der umiskendeligt tilhører Frans Bak. I de sidste otte år har Frans primært arbejdet som film- og TV-komponist i udlandet, men nu er han klar med en samling sange, han kalder for ’Sange til min Mor’. Det er sange, der er skrevet ud fra nogle meget personlige oplevelser, om at miste og om at få – og om vigtigheden af nærværet – og om at sangen kan løfte os og give os vinger.

 

Om Ane Christensen:

Ane leder snakken undervejs. Hun er krisepsykolog i ’Børnecancerfonden’ og ceremonileder i ’Livsceremonier’. Ane har tidligere arbejdet sammen med Frans og i sommers oplevede hun ’Sange til min Mor’. Med det samme kunne hun se potentialet: ’Sangene er enkle og tydelige. De taler til følelserne og har sådan et smukt budskab. De fortjener at blive hørt af de mange mennesker, som er berørt af selvmord og sorg, På den måde kan vi sammen give sorgen et andet udtryk end ord.’

Se mere på: https://www.sangetilminmor.dk/

 

Vel mødt og venlig hilsen

Landsbestyrelsen

Detaljer

Dato:
6. september 2018
Tidspunkt:
19:30 - 21:30
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Sommerhus
Stadsvej 8
Børkop, 7080
+ Google Maps

Arrangør

Landsforeningen – Helle Damm-Henrichsen
Telefon
5224 1018
E-mail
stadsvej@gmail.com
Se Arrangør hjemmeside