Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Søndagscafé med oplæg: At leve videre – foredrag for mennesker, der har oplevet selvmord – Aalborg

24. september 2023 kl. 13:00 - 17:00

Efterladte efter selvmord, Lokalkreds Nordjylland, indbyder til søndagscafé med frokost og oplæg med Lisbeth Mahnkopf: At leve videre – foredrag for mennesker, der har oplevet selvmord 

Sted: De Frivilliges Hus, Hadsundvej 35, 9000 Aalborg. Vi skal være på 1. sal (der er elevator)

Søndagscaféen starter kl. 13.00, hvor vi spiser frokost sammen.

  • Af hensyn til bestilling af mad må vi bede om tilmelding – senest fredag d. 22. september, kl. 18.00 – via NemTilmeld: https://efterladte.nemtilmeld.dk/256/, eller til Ellen Bæk, jf. nedenfor
  • Deltagerpris 100 kr., inkl. frokost og eftermiddagskaffe.
  • Frokosten er i mødelokale 7 og 8, herefter går vi i Salen. Oplægget starter kl. 14.00
  • I løbet af eftermiddagen vil der blive serveret kaffe/te med lidt sødt.

 

Ellen Bæk byder velkommen.

Herefter står Lisbeth Mahnkopf for eftermiddagen

Lisbeths oplæg har overskriften: At leve videre – foredrag for mennesker, der har oplevet selvmord

Hver dag er der mennesker, der opgiver håbet og tager deres eget liv og de, der oplever et selvmord kan nemt selv havne der. At opleve et selvmord kan efterlade sig dybe spor, og det kan være en lang og svær proces at bearbejde.

I vores samfund har vi det ofte svært med døden, og der er meget, vi ikke taler om. Når døden er selvvalgt, bliver der som oftest kun lagt oveni, både hvad angår tabuer, følelser, udfordringer i samspil og de traumer, der bliver efterladt i krop, sind og sjæl.

Vores krop husker, og gamle ubearbejdede oplevelser sidder i kroppen, i cellerne og hele systemet, indtil vi igen er klar til at møde og tage os af det svære. Det kan for mange mennesker tage mange år og en lang vej at gå at komme frem til, og der er ingen opskrift, ingen alder eller tid på sorg eller traumatiske oplevelser.

Til gengæld er det muligt at arbejde med at bevidstgøre og sætte dem fri, et skridt ad gangen. Det er muligt at møde, heale og forløse det, vi bærer på, når vi er klar til det. Så vi bedre kan forholde os til det skete, uden at vi føler, vi vælter eller bliver ødelagt af det.

Der er altid håb, og der er altid noget, vi kan gøre for at hjælpe os selv igennem. Det er nødvendigt at møde smerten og det, der er sket og igennem det svære være med til at gøre det til en stærk og også smuk proces frem mod et bedre og mere frit liv.

Lisbeth Mahnkopf er healer, spirituel vejleder og coach og har selv haft selvmord og andre traumatiske oplevelser inde på livet. Lisbeth deler i foredraget også noget af sin egen historie og erfaringer og hvordan disse oplevelser har påvirket og forandret hendes liv, så hun nu i dag også arbejder med at hjælpe andre til et bedre liv. Se: https://mahnkopf.dk/

Dialog om Lisbeths oplæg – samtale og samvær

Kl. 17.00 – Farvel og tak for i dag.

Alle er velkomne!

  • Til vore arrangementer møder du andre efterladte efter selvmord.
  • Du får mulighed for at tale og dele erfaringer med andre i en lignende situation som dig. –  I fortrolighed mellem deltagerne, naturligvis.
  • Du får mulighed for et varmt, uformelt samvær i et fællesskab, hvor selvmord ikke er tabu.
  • Du er altid velkommen til at tage en ven med, hvis du har behov for det.

 

Vel mødt og venlig hilsen

Bestyrelsen – Lokalkreds Nordjylland

Charlotte Veng – Næstformand, Mogens Aarup – Kasserer, Aase Worm, Ejnar Bæk, Heidi Aasted og Ellen Bæk – Formand og kontaktperson, [email protected], Mobil: 2423 4475

 

Detaljer

Dato:
24. september 2023
Tidspunkt:
13:00 - 17:00
Begivenhed Kategorier:
, ,

Sted

De Frivilliges Hus Aalborg
Hadsundvej 35
Aalborg, 9000
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside

Arrangør

Lokalkreds Nordjylland
Telefon
2423 4475
E-mail
nordjylland@efterladte.dk
Se Arrangør hjemmeside