Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Skal vi tabe et tabu? – Foredrag om selvmord og sorg – Viborg

7. februar 2022 kl. 19:00 - 21:00

Landsforeningen for efterladte efter selvmord inviterer til foredragsaften med Mai Bakmand i De Frivilliges Hus i Viborg

 

Skal vi tabe et tabu? – Foredrag om selvmord og sorg

Hvert år tager 600 danskere deres eget liv, mens cirka 200 mister livet i trafikken. Men de fleste har formentlig talt mere om cykelhjelme end om selvmord med deres børn. Derfor fortæller Mai Bakmand sin historie om Martin og starter samtalen om et vigtigt emne.

 

Om foredraget:

Mai har haft selvmord tæt inde på livet to gange. I 1993 da hun mistede sin far, var det ikke noget, man talte om, og der var ingen, der opsøgte hende. I 2018 mistede hun sin ene søn på 16 år ved selvmord. Der er gået 25 år, men hun oplever stadig usikkerhed hos andre om, hvordan de skal forholde sig til hende. Hun vil fortælle om, hvordan man kan møde en sørgende efter et selvmord, for, som hun siger: ”Der er kun os, som har oplevet voldsomme tab, til at fortælle, hvordan andres reaktion – eller mangel på samme – virker.”

Læs artikel fra Kristeligt Dagblad 7. februar 2020: Mais far og søn begik begge selvmord_ ”Der er jo ingen, der begår selvmord af ondskab” – Kristeligt Dagblad

Mai og hendes familie har deltaget i DR2 dokumentaren: “Ud af mørket med Daniel Rye”. Udsendelsen d. 24. november 2020 havde selvmord som tema. Daniel Rye besøger Mai, Kim og deres børn i Egå.  Link til udsendelsen 24. november 2020: Martins selvmord

Arrangementet er gratis!

Der serveres kaffe/te og kage.

NB! – Tilmelding senest 4. februar via NemTilmeld: Skal vi tabe et tabu? – Foredrag om selvmord og sorg – Viborg (nemtilmeld.dk)

Alle er velkomne!

  • Til vore arrangementer møder du andre efterladte.
  • Du får mulighed for at tale og dele erfaringer med andre i en lignende situation som dig. –  I fortrolighed mellem deltagerne, naturligvis.
  • Du får mulighed for et varmt, uformelt samvær i et fællesskab, hvor selvmord ikke er tabu.
  • Det er vores erfaring, at mange er glade for at have en ven eller et familiemedlem med, så man kan tale sammen om det bagefter. Hvis du har lyst til det, er du meget velkommen.

Vel mødt og venlig hilsen

Minna Vejen Østergaard

Mobil: 2467 7871, Mail: [email protected]

Detaljer

Dato:
7. februar 2022
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

De Frivilliges Hus Viborg
Ll. Sankt Hans Gade 7
Viborg, 8800 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside

Arrangør

Landsforeningen – Minna
Telefon:
2467 7871
E-mail:
mida9@outlook.dk
Se Arrangør hjemmeside