Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Seminar for unge efterladte – Sommerhus på Djursland

6. oktober kl. 18:00 - 8. oktober kl. 14:00

Landsforeningen for efterladte efter selvmord inviterer til weekendseminar for unge efterladte. Er du mellem 16 og ca. 26 år og har du mistet en nærtstående ved selvmord? Så er seminaret måske noget for dig.

Selvmord er et tabubelagt emne og mange efterladte oplever stor ensomhed i deres sorg – ofte er der ikke andre i deres sociale netværk, der har mistet ved selvmord og ofte er det svært for omgivelserne at tale om selvmord og det, der følger med. Mange efterladte beskriver det som at blive mødt af en mur af tavshed.

På weekendseminariet vil du møde andre unge, som har mistet ved selvmord. Du vil få rum til at dele egne erfaringer og oplevelser med unge, som kan relatere til det du gennemlever og du vil få mulighed for at høre, hvordan andre håndterer deres tab og sorg.

Weekenden bliver ledet af psykolog Louise Møller Schmidt, som har mange års erfaring i arbejdet med mennesker, som er ramt af sorg, krise og traumer.

Kristina, som har været frivillig i foreningen gennem 9 år, varetager de praktiske opgaver under weekenden, såsom forplejning og det at skabe nogle gode/hyggelige rammer.

Begge har oplevet at miste en nærtstående ved selvmord.

 

Efter deltagelse i ungeseminaret i marts 2022 skrev Laura:

Først og fremmest vil jeg virkelig anbefale alle, der læser det her at tage afsted. Og hvis ikke det er dig selv, der har mistet til selvmord, men en du kender, så hjælp den person til at tage skridtet til at komme afsted.

Jeg var selv meget nervøs for at tage afsted, da det jo egentlig bare er virkelig grænseoverskridende. Men jeg lyttede til min mavefornemmelse (som efter jeg har mistet, kun er blevet endnu stærkere), og min mavefornemmelse sagde, at jeg skulle tage afsted. Så det gjorde jeg.

Og hold da op. Jeg ved slet ikke, hvor jeg skal starte. Men jeg prøver alligevel. Det var en ubeskrivelig weekend. Ubeskrivelig, synes jeg, beskriver weekenden rigtig godt, fordi den var så mange ting på én gang. Den var både grænseoverskridende, sårbar, følsom, hård, lettende og ja, måske vigtigst af alt var weekenden utrolig givende.

Når man alle er fælles om noget så forfærdeligt, som at miste en elsket til selvmord, så opstår der et helt specielt rum, som på en og samme tid er virkelig unikt og smukt. Alle de følelser og tanker, man går og tror, at man er alene om, bliver man pludselig opmærksom på, at andre også deler, og man bliver på den måde bekræftet i, at man ikke er ved at blive skør, men at det bare er sådan det er, når man mister på denne her helt forfærdelige måde.

Weekenden skabte en samhørighed og et fællesskab, som jeg aldrig vil glemme, og som jeg vil tage med mig i min proces videre gennem livet. Så ja, for at komme tilbage til starten, så tag afsted. Weekenden bliver, for mit vedkommende i hvert fald, til en form for førstehjælpskasse, hvor jeg kan gå tilbage og tænke på alle de ting, vi sammen har delt, og bruge det til at vide, at jeg nok skal klare den.

Jeg har fået et netværk, som jeg kan række ud til på de sværeste dage. Og det er det, man har brug. Et godt netværk med mennesker, der rent faktisk forstår, hvad man går i gennem. Det er guld værd.

Og jeg er glad for, at jeg lyttede til min mavefornemmelse og nu har fået en oplevelse med i min rygsæk, som jeg vil mindes og tænke tilbage på med en varme og tryghed, som jeg ikke har oplevet i nogle andre fællesskaber.

Knus fra Laura

 

Program:

Programmet vil blive tilpasset deltagernes behov og ønsker, men vil tage udgangspunkt i personlige fortællinger og fælles temaer. Der vil desuden være introduktion og inspiration til mestringsorienteret værktøjer som kan anvendes efter weekenden. Der er afsat tid til en gåtur og til fælles hygge.

 

Praktisk info:

Weekenden finder sted i et sommerhus på Djursland, det er nemt at komme dertil med offentlige transportmidler fra hele landet.

Der er plads til 6/8 deltagere. Kurset koster 450,- kr. for medlemmer og 750,- kr. for ikke medlemmer. Deltagergebyret dækker ophold og forplejning, mens transport er for egen regning.

Tilmelding og evt. spørgsmål vedr. ungeseminaret sker til Ellen Bæk på

mail: [email protected] eller mobil nr.: 2423 4475.

 

Frist for tilmelding er den 20. august 2023.

Når du har tilmeldt dig, vil du blive kontaktet telefonisk af Louise Møller Schmidt for en snak om dine forventninger for weekenden samt en vurdering af, om det er hensigtsmæssigt for dig at deltage.

Når Louise har bekræftet din tilmelding, indbetales deltagergebyret til foreningens konto:

Reg.: 1551 konto: 4364059612 eller MobilePay 77809.

I god tid inden seminaret udsendes mail med deltagerliste, endeligt program samt yderligere information om weekenden.

 

Venlig hilsen

Landsbestyrelsen

Detaljer

Start:
6. oktober kl. 18:00
Slut:
8. oktober kl. 14:00
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Sommerhus på Djursland
Lübker Allé
Nimtofte, Djursland 8581
+ Google Maps

Arrangør

Landsforeningen
Telefon:
2423 4475
E-mail:
info@efterladte.dk
Se Arrangør hjemmeside