Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

AFLYST – Selvmordet som fænomen indrammet af ord, toner og forskning – Aalborg

11. november 2019 kl. 19:00 - 21:00

På grund af for få tilmeldinger har Folkeuniversitetet i Aalborg aflyst foredrag med Ane Christensen, Cand.psych., krisepsykolog og Frans Bak, Komponist

 

Hver dag begår to mennesker selvmord og ca. 20 mennesker forsøger at tage deres eget liv her i landet. Selvom det berører ca. 30.000 pårørende om året, er det stadig et af vores store tabuer og ofte forbundet med skyld, skam og megen frustration.

 

Selvmordet bliver på dagen sat ind i en videnskabelig, historisk og kulturel ramme af Ane Christensen, som fremlægger viden og forskning om selvmordet historisk og kulturelt set, oplysning om risikofaktorer, hvad der er af tendenser og hvad vi som samfund gør, for at forebygge selvmord.

 

Endvidere vil Frans Bak tale om neuroforskningen, som har påvist, at musik har en helt særlig effekt på mennesket: Toner og klange frigiver endorfiner, som øger velvære og glæde, mindsker stress, påvirker hjerterytmen og formår at ændre fastlåste tankemønstre. Det forstærkes, når vi selv deltager. Så det gør vi denne aften. Frans Baks mor begik selvmord, da han var 18 år, han fordybede sig i musikken og nu her, cirka 40 år efter, kommer der helt uventet en række sange til ham: Sange til og om hans mor. En forløsning af tankerne og følelserne i gennem livet. På dagen fortælles i ord – og toner – om selvmord, set i et videnskabeligt og musikalsk lys.

 

Frans Bak synger og spiller og inddrager publikum i sangene. Vi kommer til at synge sammen og undervejs er der tid til spørgsmål og eventuel debat.

 

Aftenen henvender sig både til akademisk interesserede og til efterladte.

Pris: 245,00 kr. Tilmelding foregår via Folkeuniversitetets hjemmeside:

https://fuaalborg.dk/aalborg/program/psykologi/selvmordet-som-faenomen-indrammet-af-ord-toner-og-forskning-1921-203

 

Detaljer

Dato:
11. november 2019
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Aalborg Universitet, S12-14, Lokale 315
Strandvejen 12-14, plan 2
Aalborg, 9000

Arrangør

Folkeuniversitetet i Aalborg
Telefon
9816 7500
E-mail
info@fuaalborg.dk
Se Arrangør hjemmeside