Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sange der tænder lys i mørket – koncert i psykiatriens tegn – Brønderslev

17. september 2020 kl. 19:00 - 21:00

Venneforeningen for Psykisk Sårbare i Brønderslev Kommune og Efterladte efter selvmord – Lokalkreds Nordjylland indbyder til musikforedrag med duoen ME AND MARIA

 

Torsdag d. 17. september, kl. 19.00 – 21.00, dørene åbnes kl. 18.30

Brønderslev Bibliotek, i salen, P. N. Jensens Plads 5, 9700 Brønderslev

Fri entré, vi vil gerne have tilmelding via: https://venneforening.nemtilmeld.dk/

Pga. Coronarestriktioner er der begrænset antal pladser – 100 personer.

 

Kom til koncert om savnet ved at miste et menneske, man holder af og savner. For sange om kærlighed og sorg – med håbefulde og rolige undertoner – kan være forløsende, når man har mistet en der står en
nær.

Glæd dig til en intim koncert, hvor den eftertænksomme duo ME AND MARIA skaber rum til ro og fordybelse med smukke, blide sange og fortællinger. Musikkerne, Maria Anna Rosenberg og Johannes Pehrson, deler på denne aften ud af deres erfaringer i psykiatrien, både som musikere og pårørende.

Duoen har været forbi “Go’Morgen Danmark,” hvor de sidste år spillede titelnummeret fra deres seneste album “Med tusind stjerner” og fortalte indlevende om deres koncerter i psykiatrien. Efter denne optræden har de spillet en lang række koncerter på både lukkede og åbne afdelinger samt koncerter for pårørende og tidligere indlagte.

 

Sangerinde Maria Anna Rosenberg mistede sin mor til selvmord i 2011 på dramatisk vis. Lige siden dengang har hun haft et ønske om at bringe mere kreativitet ind i psykiatrien, noget hun ikke så meget til, da hendes mor var indlagt. Dette har hun bl.a. skrevet om i en meget omtalte kronik i “Dagbladet Information.”
”I den tid min mor var indlagt, søgte jeg uden held efter kreativitet. Jeg er selv sangerinde og lever af min musik. Min mor skrev, digtede og malede i sin fritid. Uden kreativitet ved jeg ikke, hvor jeg ville være i dag. For snart to år siden besluttede Johannes og jeg derfor at spille koncerter i psykiatrien. Vi forsøger at bruge vores musik til at tænde lys i mørket og skabe plads til alle følelser, også de svære. Vores erfaring er, at jo mere man kan dele ud af oplevelser om ensomhed, angst, sorg osv, jo sværere får de følelser ved at vokse og overtage sindet,” siger Maria.

ME AND MARIA har eksisteret siden 2016 da Maria Anna Rosenberg (vokal/keyboard) og Johannes Pehrson (basguitar/vokal), efter en del tid i de samme øvelokaler besluttede sig for at samarbejde med egne sange og tekster. Et samarbejde der har båret frugt selvom de to sangskrivere kommer fra vidt forskellige steder i musikken – Maria med baggrund i musicalen og kirke, og Johannes i rocken.

“Vi er så glade for, hvor megen opmærksomhed der er begyndt at være på musik og kreativitet i psykiatrien. Vi har haft nogle fantastiske oplevelser, når vi har spillet koncerter for både indlagte og pårørende, og vi glæder os til at dele ud af både musik og erfaringer til koncerten i Brønderslev,” smiler Johannes Pehrson.

Man kan forvente en aften med masser af nærvær og høj kvalitet.

 

For evt. yderligere information kontakt: Ellen Bæk, tlf. 2423 4475, mail: [email protected]

 

Læs mere og følg ME AND MARIA her:

Hjemmeside: www.meandmaria.dk

Facebook: www.facebook.com/meandmariaband

YouTube: https://www.youtube.com/c/MEANDMARIA

Spotify: https://open.spotify.com/album/0Ox01LSzsPd82SaG0RikBx

iTunes: https://itun.es/dk/QcTkhb

Live TV2: https://www.youtube.com/watch?v=YFjzya1UIZg

Studiefoto er taget af Mynte Lagoni.

 

Detaljer

Dato:
17. september 2020
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Brønderslev Bibliotek
P. N. Jensens Plads 5
Brønderslev, 9700
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside

Arrangør

Venneforeningen i Brønderslev og Efterladte – Lokalkreds Nordjylland