Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sange der tænder lys i mørket – koncert i psykiatriens tegn – Aalborg

20. oktober 2020 kl. 19:00 - 21:00

Bedre Psykiatri Aalborg og Efterladte efter selvmord – Lokalkreds Nordjylland tilbyder til musikforedrag med duoen ME AND MARIA

 

Tirsdag d. 20. oktober, kl. 19.00 – 21.00, dørene åbnes kl. 18.30

Hasseris Kirke, Thorsens Allé 2, 9000 Aalborg

 

Billetter koster 50 kr., tilmelding senest 18. oktober kl. 18.00, via: https://bedrepsykiatriaalborg.nemtilmeld.dk/

Pga. Coronarestriktioner er der begrænset antal pladser – 50 personer.

Der serveres en forfriskning i pausen.

 

Glæd dig til en nærværende oplevelse, når duoen ME AND MARIA skaber rum til ro og fordybelse med smukke, blide sange og fortællinger. Musikerne, Maria Anna Rosenberg og Johannes Pehrson, deler ud af deres erfaringer i psykiatrien, både som musikere og pårørende.

Duoen har været forbi “Go’Morgen Danmark,” hvor de sidste år spillede titelnummeret fra deres andet album “Med tusind stjerner,” og indlevende fortalte om deres koncerter i psykiatrien. De har spillet en lang række koncerter på både lukkede og åbne afdelinger samt koncerter for pårørende og tidligere indlagte.

Derfor er Landsforeningen for Efterladte efter Selvmord og Bedre Psykiatri Aalborg gået sammen om denne helt specielle og hjertevarme koncert.

 

Sangerinde Maria Anna Rosenberg mistede sin psykisk syge mor til selvmord i 2011 efter 8 måneders indlæggelse. Siden dengang har Maria haft et ønske om at bringe mere kreativitet ind i psykiatrien, noget hun ikke så meget til, da hendes mor var indlagt. Dette har hun skrevet om i en meget omtalt kronik i “Dagbladet Information.”

”I den tid min mor var indlagt, søgte jeg uden held efter kreativitet. Jeg er sangerinde og lever af min musik. Min mor skrev, digtede og malede i sin fritid. Uden kreativitet ved jeg ikke, hvor jeg ville være i dag. For to år siden besluttede Johannes og jeg derfor at spille koncerter i psykiatrien. Vi forsøger at bruge vores musik til at tænde lys i mørket og skabe plads til alle følelser, også de svære. Vores erfaring er, at jo mere man kan dele ud af oplevelser om ensomhed, angst, sorg osv, jo sværere får de følelser ved at vokse og overtage sindet,” siger Maria.

ME AND MARIA har eksisteret siden 2015, da Maria Anna Rosenberg (vokal/keyboard) og Johannes Pehrson (basguitar/vokal), efter en del tid i de samme øvelokaler, besluttede sig for at samarbejde med egne sange og tekster. Et samarbejde, der har båret frugt, selvom de to sangskrivere kommer fra vidt forskellige steder i musikken – Maria med baggrund i musicalen og kirke, og Johannes i rocken.

“Vi er så glade for, hvor megen opmærksomhed, der er begyndt at være på musik og kreativitet i psykiatrien. Vi har haft nogle fantastiske oplevelser, når vi har spillet koncerter for både indlagte og pårørende, og vi er stolte af at skulle spille i Nordjylland for Efterladte efter selvmord og Bedre Psykiatri i Aalborg. Vi glæder os meget til at dele ud af både musik og erfaringer til koncerten,” smiler Johannes Pehrson.

Man kan forvente en aften med masser af nærvær, rummelighed og høj kvalitet.

 

For evt. yderligere information kontakt: Ellen Bæk, tlf. 2423 4457, mail: [email protected]

 

Vel mødt og venlig hilsen

Bedre Psykiatri Aalborg, https://bedrepsykiatri.dk/lokalafdeling/aalborg/

Efterladte – Lokalkreds Nordjylland, https://efterladte.dk/

 

Læs mere og følg ME AND MARIA her:

Hjemmeside: www.meandmaria.dk

Facebook: www.facebook.com/meandmariaband

YouTube: https://www.youtube.com/c/MEANDMARIA

Spotify: https://open.spotify.com/album/0Ox01LSzsPd82SaG0RikBx

iTunes: https://itun.es/dk/QcTkhb

Live TV2: https://www.youtube.com/watch?v=YFjzya1UIZg

Studiefoto er taget af Mynte Lagoni.

 

Detaljer

Dato:
20. oktober 2020
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Hasseris Kirke
Thorsens Allé 2
Aalborg, 9000 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside

Arrangør

Bedre Psykiatri i Aalborg og Efterladte – Lokalkreds Nordjylland