Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kærlighed, skyld og skam – de forbundne kar – Temamøde for pårørende og andre interesserede – Herning

11. september 2023 kl. 18:30 - 21:00

Hvordan lever man med sorgen efter et selvmord?

Landsforeningen for efterladte efter selvmord vil sætte fokus på de efterladte og på foreningens arbejde. Vi holder derfor temamøde

Mandag d. 11. september, kl. 18.30 – 21.00 i Frivilligcenter Herning, Fredensgade 14, 7400 Herning. Vi skal være i Kantinen.

Tilmeldingsfristen er forlænget til 11. september kl. 13.00 via NemTilmeld:  https://efterladte.nemtilmeld.dk/259/

 

Aftenens program:

Velkomst – Introduktion til aftenen samt kort præsentation af deltagerne – Ved Mai Bakmand, næstformand i landsbestyrelsen.

Kærlighed, skyld og skam – de forbundne kar – Dobbeltoplæg v. Christina Svensk Møller Bleeg og Liselotte Horneman Kragh.

Sorgen efter selvmord efterlader ofte en tung bagage af hjemløs kærlighed, skyld og måske skam hos de efterlevende. Aftenens dobbeltoplæg vil invitere til refleksion over emnet skyld, skam og sorgen efter et selvmord og om den livslange kunst, det er at skulle balancere med disse vilkår i hænderne, samtidig med at livet fortsat skal leves.

Christina Svensk Møller Bleeg kender disse vilkår på egen krop og vil fortælle om at miste en forælder og først meget forsinket give sorgen plads og tegne de følelser og tilstande frem, man som efterladt kan bære rundt på.

Liselotte og Christina har gennem en årrække vandret mange ture i skoven sammen, hvor de har vendt og drejet, at det at blive efterladt efter selvmord er at stemple ind i en ny verden, hvor alt ser anderledes ud. Christina opdagede, at når ord ikke kan beskrive sorgen og smerten kan det visuelle blive et spejl på det ubeskrivelige.

Christina Svensk Møller Bleeg er lærer, Liselotte Horneman Kragh er teolog, tidligere sognepræst og rådgiver i NEFOS, forfatter til to bøger og medforfatter til I selvmordets kølvand. Hjælp til at bære det ubærlige, forlaget Eksistensen 2019, skrevet sammen med Elene Fleischer, stifter af NEFOS.

Der serveres kaffe/te i grupper med tid til indbydes snak og erfaringsudveksling.

Landsforeningen for efterladte efter selvmord, herunder præsentation af tilbud til efterladte i Midtjylland – Mai fortæller om foreningens formål og tilbud til efterladte efter selvmord. Herunder præsentation af tilbud fra NEFOS og evt. andre tilbud til efterladte. Udfyldelse af spørgeskema.

Afrunding – Farvel og tak for i aften!

Alle er velkomne!

  • Til vore arrangementer møder du andre efterladte efter selvmord.
  • Du får mulighed for at tale og dele erfaringer med andre i en lignende situation som dig. –  I fortrolighed mellem deltagerne, naturligvis.
  • Du får mulighed for et varmt, uformelt samvær i et fællesskab, hvor selvmord ikke er tabu.
  • Det er vores erfaring, at mange er glade for at have en ven eller et familiemedlem med, så man kan tale sammen om det bagefter. Hvis du har lyst til det, er du meget velkommen.

 

For spørgsmål kontakt: Ellen Bæk, tlf. 2423 4475, mail: [email protected]

Se også: www.efterladte.dk eller www.facebook.com/efterladte

Detaljer

Dato:
11. september 2023
Tidspunkt:
18:30 - 21:00
Begivenhed Kategorier:
, ,

Sted

Frivilligcenter Herning
Fredensgade 14
Herning, 7400
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside

Arrangør

Landsforeningen
Telefon
2423 4475
E-mail
info@efterladte.dk
Se Arrangør hjemmeside