Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Dans med døden med Lisa Næblerød

16. februar kl. 19:30 - 21:30

Foredrag i Folkekirkens Hus torsdag d. 16. februar 2023, kl. 19.30

Sorgen forsvinder aldrig

DANS MED DØDEN – en samtalerække med gæster, der har døden tæt inde på livet.
Vært: Tidl. hospitalspræst Ruth Østergaard Poulsen.

 

En forårsaften i 2006 blev Lisa Næblerøds liv sprængt i stumper og stykker. Hendes 18-årige datter Cille blev slået ihjel af sin ekskæreste til en gymnasiefest. Aalborg gik i stå, og nyheden om Cille tragiske død gik landet rundt i medierne.

17 år senere har Lisa Næblerød et godt liv, men sorgen forsvinder aldrig. Den er et livsvilkår, som Lisa Næblerød vil have lov til at holde fast i, også selve om dele af omverdenen gerne vil have hende til at “komme videre”.

Den 16. februar 2023 gæster Lisa Næblerød Folkekirkens Hus i samtalesalonen Dans med Døden. Her vil værten Ruth Østergaard Poulsen tale med Lisa Næblerød om hvordan det er lykkes Lisa at få et meningsfyldt liv, på trods af Cilles død. Men hun vil også tale om omverdenens til tider hårde reaktioner på at Lisa taler højt om sin sorg. Ikke mindst skal de snakke om, hvordan man bedst kan hjælpe mennesker, der står i deres livs krise.

Ruth Østergaard Poulsen er forhenværende hospitalspræst på Aalborg Universitetshospital. Hun har tidligere mødt Lisa Næblerød under optagelserne til Folkekirkens podcastserie “Cilles sidste dag” som er blevet afspillet mere end 200.000 gange. Her inviterede Lisa Ruth Østergaard med ind på kapellet i Aalborg, hvor Lisa ikke havde været siden hun så Cille for sidste gang 15 år tidligere. En magisk, humoristisk og meningsfuld samtale opstod, og den bevægede lyttere over hele landet.

Dans med Døden er en samtalerække, som havde premiere i 2022. Ruth Østergaard Poulsen inviterer gæster, som har haft døden tæt inde på livet. Hun synes, at vi taler for lidt om vores fælles grundvilkår, at vi selv skal dø, og at vi kan miste vores allerkæreste inden. “Hvis man ikke ser døden i øjnene, så har man den i hælene”, siger den tidligere hospitalspræst.

Lisa Næblerød er 60 år og bor i Hirtshals.

 

Billetpris 90 kr. + gebyr. 

Lokalkreds Nordjylland har købt et mindre antal billetter, som kan reserveres ved henvendelse til Ellen Bæk, tlf. 2423 4475 eller mail: [email protected]

Eller de kan købes direkte ved Folkekirken Hus: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/iyf144sjkx

Detaljer

Dato:
16. februar
Tidspunkt:
19:30 - 21:30
Begivenhed Kategori:

Sted

Folkekirkens Hus Aalborg
Gammeltorv 8
Aalborg, 9000 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside