Nyhedsarkiv

- Her kan du få et godt overblik over foreningens nyheder

Seminar for unge efterladte

Den kommende weekend sender vi 8 unge efterladte på seminar i et stort sommerhus i Nimtofte. Vi håber det bliver en god og udbytterig weekend!

Info om Walk & Talk

Det har været meget forskelligt, hvor stor tilslutningen til Walk & Talk har været de forskellige steder,  vi opfordrer til at flere støtter op om arrangementerne. Der er besluttet følgende

Gruppeønske i Region Nordjylland – Aalborg

Fra Marie, der bor i Aalborg har NEFOS fået denne mail. Vi vil gerne bakke hendes initiativ op.   Jeg er en kvinde på 32 år, og mor til en lille pige på godt et år. Min mand begik selvmord for 1,5 år siden. Hvis du har oplevet noget lignende, har små børn og er efterladt […]

EFTERLYSNING fra dagbladet JydskeVestkysten

Vi ønsker på dagbladet JydskeVestkysten at sætte stort fokus på selvmord – herunder pårørende og efterladte. Vi er ambitiøse omkring projektet og vil arbejde grundigt med emnet. Der er således flere måneder til, at vi planlægger at bringe den første artikel. 

Efterlysning fra forfatter Bo Østlund

Da der ikke findes meget litteratur – og slet intet nyere – med og om pårørende til personer, som har begået selvmord, som andre kan spejle sig i og bruge i deres eget sorgarbejde, har jeg i flere år overvejet at kaste mig over dette vigtige arbejde, og nu nærmer tiden sig. Derfor søger jeg pårørende og efterladte, som har lyst til at deltage i et bog- og videoprojekt. 

2 temaaftener om sorgprocesser – Aarhus

Lokalkreds Midtjylland/Aarhus inviterer til 2 temaaftener om sorgprocesser. Begge aftener vil Liselotte Horneman Kragh være indlægsholder. Du kan deltage på temaaftenerne enten hver for sig eller i sammenhæng.

WHO’s verdensdag for selvmordsforebyggelse

”Lys og varme” er årets tema for WHO’s verdensdag for selvmordsforebyggelse
I Danmark er der hvert år ca. 600 mennesker, der dør for egen hånd, og ca. 20.000 mennesker, der udfører den selvskadende handling som et selvmordsforsøg er. I lighed med de foregående år, markerer vores kirke rummelighed, lys og varme på Verdensdagen for selvmordsforebyggelse.

Programmer om selvmord på DR

Danmarks Radio (DR) har i år inviteret til et samarbejde om dette alvorlige emne. I ugen fra den 4. – 17. september 2018 er der tre udsendelser med titlen: ”Jeg vil dø”, der sendes første gang tirsdag den 4. september 2018. Derudover er der to udsendelser med titlen ”Min fars farvel”, der sendes første gang mandag den 10. september 2018.