Nyhedsarkiv

- Her kan du få et godt overblik over foreningens nyheder

EFTERLYSNING fra dagbladet JydskeVestkysten

Vi ønsker på dagbladet JydskeVestkysten at sætte stort fokus på selvmord – herunder pårørende og efterladte. Vi er ambitiøse omkring projektet og vil arbejde grundigt med emnet. Der er således flere måneder til, at vi planlægger at bringe den første artikel. 

Efterlysning fra forfatter Bo Østlund

Da der ikke findes meget litteratur – og slet intet nyere – med og om pårørende til personer, som har begået selvmord, som andre kan spejle sig i og bruge i deres eget sorgarbejde, har jeg i flere år overvejet at kaste mig over dette vigtige arbejde, og nu nærmer tiden sig. Derfor søger jeg pårørende og efterladte, som har lyst til at deltage i et bog- og videoprojekt. 

2 temaaftener om sorgprocesser – Aarhus

Lokalkreds Midtjylland/Aarhus inviterer til 2 temaaftener om sorgprocesser. Begge aftener vil Liselotte Horneman Kragh være indlægsholder. Du kan deltage på temaaftenerne enten hver for sig eller i sammenhæng.

WHO’s verdensdag for selvmordsforebyggelse

”Lys og varme” er årets tema for WHO’s verdensdag for selvmordsforebyggelse
I Danmark er der hvert år ca. 600 mennesker, der dør for egen hånd, og ca. 20.000 mennesker, der udfører den selvskadende handling som et selvmordsforsøg er. I lighed med de foregående år, markerer vores kirke rummelighed, lys og varme på Verdensdagen for selvmordsforebyggelse.

Programmer om selvmord på DR

Danmarks Radio (DR) har i år inviteret til et samarbejde om dette alvorlige emne. I ugen fra den 4. – 17. september 2018 er der tre udsendelser med titlen: ”Jeg vil dø”, der sendes første gang tirsdag den 4. september 2018. Derudover er der to udsendelser med titlen ”Min fars farvel”, der sendes første gang mandag den 10. september 2018.

Seminar for unge efterladte

En weekend for unge efterladte i alderen 16 – ca. 28 år, hvor man kan møde andre efterladte og dele erfaringer om, hvad det betyder at miste ved selvmord.

“Sange til min mor”

Kom til koncert og få samtidig få en snak om det at miste et menneske, man holder af og savner. For sange om kærlighed og selvmord – koblet med fællessang og samtale – kan være forløsende, når man har mistet en pårørende.

Nyhedsbrev august 2018

Læs om: En forening i udviklingI Beretning fra Frivilligseminaret. Efterlysning til et bog- og videoprojekt. Seminar for unge efterladte. WHO’s verdensdag for selvmordsforebyggelse. Syng-sammen-koncert flere steder i landet. Oversigt aktiviteter i efteråret 2018 med mere.

Genhør Hjernekassen P1 om selvmord

Mandag d. 14. august 2017 handlede Hjernekassen på P1 om selvmord. Hvorfor vælger næsten 1 million mennesker på verdensplan at begå selvmord hvert år? Hvem er det, der begår selvmord? Hvordan er det at blive efterladt? Hvordan kan selvmord forebygges? Vi har eksperter i studiet.